مرد مویی یا هیرسوتیسم دردسری برای زنان و درمان آن
نوشته شده توسط : jody

شاید در آغاز آفرینش و خلقت انسان پرمویی یک ویژگی مثبت برای او بود و پرمو بودن نقش حفاظت از بدن در برابر سرما را ایفا میکرد، اما امروزه اینگونه نیست و می توان گفت تقریباً تمام افراد در صدد از بین بردن کامل موهای زائد خود هستند.

پرمویی هم در مردان و هم در زنان دیده می شود و در هر دو جنس مشکلی ناخوشایند است که عوارض و بیماری هایی را برای فرد به همراه دارد. به عنوان مثال پرمویی در مردان یکی از علت های اصلی کیست مویی می باشد که رشد بیش از حد موها در زیر پوست یک گلوله مو تشکیل می دهد و مو به جای اینکه به سمت بیرون پوست رشد کند به داخل برمی گردد و باعث ایجاد کیست مویی می شود. اما  با توجه به زیبایی ظاهری و اهمیت آن برای خانم ها، پرمویی در آنها مشکل ناخوشایند تری است زیرا زنان بیشتر به دنبال راهکاری برای حذف موهای زائد خود هستند و رشد مو در نواحی حساس برای آنها بسیار آزاردهنده تر می باشد.
البته لازم به ذکر است که موهای نازک و کرکی مانند بر روی صورت برای زنان طبیعی می باشد و تشخیص این که رشد چه اندازه ای مو برای زنان پرمویی حساب می شود کاری دشوار است زیرا تقریباً تمام زنان بر روی بدن و صورت خود موهای ریزی دارند.

اما مسئله ای که قرار است ما در این مقاله به آن بپردازیم رشد موهای مشکی و ضخیم و غیر معمول ریش و سبیل در زنان می باشد.

 با توجه به آمارهای به دست آمده تقریباً دو درصد از جمعیت زنان ما درگیر مشکل پرمویی و یا همان مرد مویی می باشند.

 پرمویی یا Hirsutism در زنان، وضعیتی است که در آن موها بیش از حد معمول در جاهایی مثل  چونه، پشت لب، کشاله ران، روی سینه، زیر ناف، به صورت زبر و ضخیم رشد می کنند. رویش مو در این قسمت ها برای مردان طبیعی می باشد اما برای زنان در حالت عادی این نواحی نباید خیلی پرمو باشد.

الگوی رویش مو در این عارضه مشابه به الگوی رشد موی طبیعی مردان است و به همین دلیل هیرسوتیسم، مردمویی نیز نامیده می شود. موهایی که بر روی پوست انسان رشد می کنند به سه دسته تقسیم می شود: اول از همه موهای دوران جنینی هستند که با متولد شدن از بین می روند و دوم موهای نازک و کرکی شکل که روی تمام سطح پوست ظاهر می شود و سپس در بزرگسالی به موهای تیره تبدیل می شود و در مردان به شکل ضخیم و زبر در ناحیه صورت و یا زیر بغل نمایان می شود.


علت پرمویی (هیرسوتیسم) در زنان

به طور کلی می توان گفت که مهمترین دلیل این عارضه اختلالات هورمونی می باشد. البته دلایل جزئی تر دیگری هم مانند چاقی، عوارض داروهای هورمونی، استروئیدها، قرص های ضدبارداری، تخمدان پلی کیستیک، مصرف داروهایی که باعث افزایش هورمون مردانه در زنان می شود و ... هم در پرمویی زنان موثر است. از جمله دلایل پزشکی این مشکل در خانمها می توان به اختلال های تیروئیدی و افزایش تولید آندروژن یا هورمون جنسی مردانه در بدن اشاره کرد. علت اصلی زیاد شدن آندروژن کیست های تخمدان می باشد که باعث اختلال های هورمونی می شود. همچنین ممکن است این ازدیاد آندروژن در بدن دلیل خاصی نداشته باشد و پزشکان نتوانند علت آن را تشخیص دهند که در این صورت ایدیوپاتیک نام می گیرد.

در نتیجه می توان گفت دو مورد سندروم تخمدان پلی کیستیک و تیروئید کم کار، به عنوان شایع ترین دلیل پرمویی در زنان می باشند. البته نقش ارث را هم نمی توان نادیده گرفت.


علائم و نشانه ها ی مرد مویی زنان

علائم زنانی که درگیر هیرسوتیسم می شوند می تواند شامل نامنظم بودن عادت ماهیانه، افزایش وزن و چاقی، ریزش موی سر، آکنه، رویش موی تیره و غیر طبیعی به طور ناگهانی و سریع در پشت لب، روی سینه ها، زیر شکم و اطراف چانه باشد.
همچنین خشن شدن صدا، کوچک شدن سایز سینه ها، تیره شدن پوست آرنج و کشاله ران نیز از دیگر علائم و نشانه های مرد مویی در زنان می باشد.


تشخیص هیرسوتیسم

اگر زنی علائم و نشانه هایی را که ذکر کردیم در خود مشاهده کرد باید به پزشک مراجعه کند و با استفاده از آزمایش هایی مثل آزمایش خون و بررسی دقیق تاریخ های قاعدگی و یا تصویربرداری و سونوگرافی برای بررسی تومور تخمدان ها، تشخیص صحیح داده شود.

منبع https://rasekhoon.net/article/show/1518985





:: بازدید از این مطلب : 333
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: